Vasatorp Svenska Mästare

Förra gången det begav sig, 2014, så var det våra damer som stod överst på pallen under Lag-SM och blev Svenska Mästare - i år var det herrarnas tur.

Foto: Svenska Golfförbundet

Vasatorps herrlag bestående av Steven Jeppesen, Jonathan Åhgren, Robin Petersson, Daniel Jennevret, Erik Kinell och Christoffer Pålsson öppnade årets Lag-SM på bästa tänkbara sätt och visade direkt att de ville vara med och slåss om medaljerna. Endast en bogey under de två inledande foursome varven under första dagen gav en fantastisk start med nio under par. Det svängde sedan ett antal gånger under de sex varven och flera lag ville blanda sig in i matchen om den pristigefyllda SM-titeln.

Totalt slogs det 1127 slag under de 108 hålen mellan onsdag och lördag på Barsebäcks Donald Steel och Masters Course men ändå skulle det hela avgöras på sista greenen när Daniel Jennevret satte i en långputt för birdie för att säkra segern med ett slag före AIK Golfklubb. Vasatorp slutade på imponerande 25 under par, AIK på 24 under och Upsala GK samt Hills GK delade tredjeplatsen på 19 under par.

Vasatorps herrlag har har de senast 30 åren vartit med och slagits som medaljerna och stått överst på pallen sex gånger tidigare; 1991, 2001, 2002, 2004, 2006 och 2011. Vasatorps kapten Anders Larsson var med och förde upp Vasatorp i elitserien redan 1987 men fick aldrig själv vara med och ta någon medalj som spelare. Nu fick han sin revansch som coach och säger till Golf.se;

Foto: Svenska Golfförbundet

– Vi hade lite stolpe in i dag. Vi började dåligt men spelade upp oss och lyckades vända på det. Det gäller att hålla ihop spelet och inte sprida bollarna i vinden och det lyckades vi med. I dag visade alla våra spelare att de har golfen som yrke, och att de kan hålla huvudet kallt när det drar ihop sig.

>> Hela resultatlistan Lag-SM herrar

Det blev ett litet mellanår för våra damer som inte riktigt fick igång flytet och den tätkännig som behövs för att vara med och slåss om medaljerna. Det blev till slut en sjundeplats när Hills för andra året i rad tog hem årets Lag-SM. Vasatorps damlag bestod av Johanna Björk, Elinor Südow, Michaela Finn, Anna Svenstrup, Amanda Sträng och Annelie Weimenhög.

>> Hela resultatlistan Lag-SM damer

Bra kämpat båda lagen och stort, stort grattis grabbar till segern och klubbens åttonde SM Guld!