Referat från informations- och (vår)årsmötet 2017

Till gårdagens informationsmöte på Vasatorps Golfklubb kom medlemmarna för att höra mer om klubbens ekonomi, utveckling och framtidsplaner.

GIT-statistik med dagsfärsk uppdatering: På Vasatorps Golkubb spelades det under 2016 ca 98.000 registrerade ronder!!

Som ett led i vår nya klubbchef Peter Larssons inriktning med delegerat och involverat ansvar så lät han respektive avdelningsansvarig presentera det arbete som är gjort under vinter och nyheterna inför året vilket var mycket uppskattat av åhörarna.

 

Nyheter för säsongen

Niklas Axelsson, Bokningsansvarig och Receptionsansvarig, presenterade bl a information om gruppbokningar, bokningsregler och förbokningsavgiften som tas ut vid bokning mer än 16 dagar innan speldag. Niklas berättade även att Vasatorps GK blir kontantfritt under 2017.

Andreas Eichhardt, Head Greenkeeper, Classic Course och Allébanan berättade om kullvertering av bäckar på Classic Course hål 3 och 11. Banan är i fint skick inför öppningen imorgon.

Pontus Albertsson, Head Greenkeeper, TC och Västra 9:an, har tagit bort dungen mellan hål 12 och 15 samt grävt ut dammen vid hål 14. Även TC har övervintrat bra och kommer att vara i ett trevligt skick inför öppningen imorgon.

Ola Nilsson, Förening och Kommittéer, berättade att sponsorerna har strömmat till tack vare arbete från ordförande Ola Heffler och klubbchef Peter Larsson samt att anmälningsavgiften till tävlingar numera betalas direkt vid anmälan på Min Golf. Hela 18 klubbvärdar kommer assistera och informera våra medlemmar och gäster under säsongen. Detta innebär också att fler stickkontroller kommer utföras under säsongen. Har du som medlem några frågor eller förslag så skriv till Föreningsrådet (samtliga kommittéers ordförande sitter med) så tas behandlade frågor vidare till styrelsen!

Lars Hägglund, Director of Instruction, berättade glädjande att de flesta kurser redan är fullbokade och att endast ett fåtal platser finns kvar. Hela kursprogrammet finns här på hemsidan.

Peter Larsson, Klubbchef, presenterade intressant statistik kring medlemsspel, greenfeegäster, snitthcp, antalet ronder mm och delgav att klubbens mest frekvente medlem har spelat ca 150 ronder på TC och Classic Course under förra året. Då hör till saken att samma person även har spelat vintergolf på Allébanan under hela vintern…

Linnéa Friskman, PGA Professional och junioransvarig, berättade om Golfens dag den 20:e maj. Målet med dagen är att inspirera medlemmar till ”dubbelt upp”, dvs dubbelt så mycket spel och dubbelt så mycket träning för att utvecklas som golfare och få dubbelt så roligt med sin golf. Golfens dag kommer även att vara ett perfekt forum för medlemmar att ta med kolleger, släkt och vänner som vill prova på golf. Mer information om Golfens dag kommer att publiceras under våren.

Daniel Edvardsson, shopansvarig, presenterade årets nya leverantörer och gjorde reklam för shopens nystartade Instagram-konto, @vasatorps_golfshop där mycket spännande kommer presenteras under året, nyheter, kampanjer och specialerbjudanden.

 

Klubbekeonomi

Tidigare under dagen hade styrelsen möte med vår bank som fick höra samma presentation av Anders Willman, ekonomiansvarig i styrelsen, som medlemmarna under kvällens möte. Både bank och medlemmar uppskattade den tydliga och förklarande informationen som gav klarhet i siffrorna som lades fram.

Ekonomikontrollen kommer att förbättras avsevärt under året med kontinuerlig avstämning av kostnader och intäkter och tydligare mål och riktlinjer för klubbens alla avdelningar.

Förtjänsttecken och Klubbmästare

För förtjänstfullt kommittéarbete har Guldnålen (10 år) tilldelats Yvonne Bjorn-Andersen (Seniorkommittén) samt Silvernålen till Annika Blum (Damkommittén). Även Ewy Alm och May-Christine Friberg har tilldelats Silvernålen men kunde inte delta på mötet.

Klubbmästare 2016, över 54 hål i april på Classic Course

Johanna Björk, Dam
Christoffer Pålsson, Herr- och junior.
Desireé Andersson, damjunior.

I augusti avgjordes Åldersklasserna med följande mästare

Annelie Lindberg, D50
Mattias Eriander, H30
Ola Nilsson, H40
Per Bössfall, H50
Ingemar Månsson, H60
Gert Persson, H70
Nils-Erik Johansson, H80

Kommentarer

Fler artiklar

Våra Partners