Detta är RIG

Riksidrottsgymnasiet (RIG) Golf har flyttat till Helsingborg (från Klippan/Ljungbyheds GK), RIG-eleverna studerar på Filbornaskolan och tränar golf på Vasatorps GK.

Golfgymnasiernas verksamhet är en viktig del av en seriös elitsatsning som ungdomsgolfare. Denna verksamhet stöds av Landslagsverksamheten och Elitutvecklingen inom Svenska Golfförbundet (SGF). Spelarna får unika möjligheter att stimuleras och utvecklas för att bli en golfare på elitnivå, samtidigt som de genomför gymnasieutbildning.

Riksidrottsgymnasier (RIG)
För att kombinera studier med en elitsatsning i golf, är ett golfgymnasium ett bra alternativ för utvecklingen. Riksidrottsgymnasieplatser för golf finns i Helsingborg och Uppsala.

Samtliga Helsingborgselever vid RIG är medlemmar i Vasatorps GK och har samma rättigheter och skyldigheter som övriga medlemmar. De kommer att ha schemalagda träningstillfällen på både övningsområde och bana under för- och eftermiddagar måndag-torsdag under terminstid.

RIG i sociala medier

Det går att följa deras verksamhet på Facebooksidan "RIG Golf Helsingborg/Vasatorp start hösten 2014". Nya bilder och filmer presenteras även på deras Instagram-konto.

Historik och bakgrund (från golf.se)

Riksidrottsgymnasiet för golf flyttar sin verksamhet till Helsingborg. Alternativen var att vara kvar i Ljungbyhed eller att flytta till Halmstad.

- Vår förhoppning är att ändå fortsätta samarbetet med Halmstad kommun och Högskolan i Halmstad kring verksamheten Scandinavian School of Golf i den blivande riksidrottsutbildnings-processen, säger Gunnar Håkansson, SGF.

Svenska Golfförbundet (SGF) har under 25 år samarbetat med Klippans kommun kring förbundets Riksidrottsgymnasium (RIG), en verksamhet som har Riksidrottsförbundet (RF) som huvudman. RF:s och SGF:s mål med verksamheten är att möjliggöra för idrottens bästa talanger att kunna kombinera gymnasiestudier med sin elitidrottssatsning. Utöver riksidrottsgymnasiet i Skåne finns även ett riksidrottsgymnasium i Uppsala.

Efter sju års samarbete mellan Svenska Golfförbundet (SGF), Ljungbyhed Park och Klippans kommun, väljer dock riksidrottsgymnasiet för golf alltså att flytta verksamheten till Helsingborg.

Kontaktinformation för RIG Helsingborg.

Allmänna skolfrågor
: