Skandinaviens bästa golfupplevelse!

Plats 3 Vasatorps Golfklubb - Sveriges Golfanläggningar 2014
Plats 3 TC - Sveriges Golfbanor 2014
Plats 5 - Classic Course Sveriges Golfbanor 2014 *

Medlemmar, gäster och press är rörande överens om att Vasatorps GK ger dig allt du som golfspelare kan önska dig. Med 54 hål och 4 banor – var och en med sin unika karaktär, arkitektur och svårighet - är tillgängligheten god och du kan själv välja vilken utmaning just du vill ha. Med ett välkomnande klubbhusområde, en utmärkt restaurang samt många och varierade träningsområden är det ingen överdrift att kalla Vasatorp för Sveriges bästa golfanläggning.

En bredd med allt ifrån familj
till svenska tourspelare”

TC med 18 hål signerade Arthur Hills/Steve Forrest & Assoc. är Vasatorps flaggskepp och omnämndes redan första året som en av Sveriges bästa golfbanor. Med sex olika tees kan banan bli allt från behagliga 4 700 meter till utmanande 6 700 meter, vilket gör att den passar alla typer av spelare. Den sköna linkskaraktären med böljande fairways och undulerade greener ger en känsla som för tankarna till Skottland och Irland.

Classic Course (f.d. Gamla Banan) är med sina 18 hål, uppdaterade av Steve Forrest, en blivande mästerskapsbana i Sverige. Hålen ramas in av både löv- och barrträd i en lummig skogs- och parkmiljö. Classic Course nyinvigdes i juli 2013 i samband med klubbens 40-årsjubileum.

De två 18-hålsbanorna kompletteras av Allébanans nio varierande fullängdshål och den kortare Västra 9:an, där precision övertrumfar längd.

Sedan invigningen 1974 har klubben stått som värd för flera stora internationella tävlingar och det var faktiskt just här som golfen slog igenom på allvar som publiksport i Sverige då SEO, föregångaren till Scandinavian Masters, spelades på Vasatorp. De inte helt okända världsspelarna Sandy Lyle, Seve Ballesteros och Greg Norman, var vinnarna då och när Compaq Open genomfördes 2002 spelade världens bästa damgolfare, Annika Sörenstam, hem segern inför över 60.000 åskådare.

Under 2013 avgjordes JSM Slag på TC och under 2014 JSM Match på Classic Course.

2013-2015 spelades Helsingborg Open på TC som en tävling på Ladies European Tour. Vinnarpokalen togs hem av Rebecca Artis från Australien, Dewi Claire Schreefel från Holland samt Nicole Broch Larsen från Danmark.

Med en sådan stamtavla hoppas vi kunna tillgodose alla dina behov och önskemål Vasatorps GK.
Vi ser fram emot ditt besök.
Varmt välkommen till oss på Vasatorp!
Källa: agolf.se