På Vasatorps Golfklubb går det att boka starttid när som helst under året. Ni har kanske redan nu bestämt när juniorlägret, årets familjekamp eller damavslutningen ska ske? Inga problem! Vi tillämpar sedan flera år tillbaka ett öppet bokningsfönster, vilket innebär att alla har möjlighet att boka sin starttid hur långt i förväg som helst mot en förbokningsavgift.

Tidbokning (och avbokning) kan göras via Min Golf, www.golf.se, i vår terminal i receptionen, via email info@vasatorpsgk.se eller via telefon 042- 450 85 00.

Starttidsbokningsregler för gäster

• Vid bokning ska Golf-ID anges för samtliga spelare i bollen
  • Bokade tider ska ankomstregistreras senast 15 minuter före start på terminalen eller i receptionen
  • För bästa spelrytm på banan kommer alla bokningar att fyllas upp till 4-bollar
  • Då receptionen är stängd sker tidbokning och ankomstregistrering via terminal i receptionen
  • Ensamspelare äger inte rätt att automatiskt bli igenomsläppt av långsamare parti
  • Då start sker på morgonen får spel på sista nio hålen först påbörjas efter t-v-å timmar, allt för att greenkeepers ska hinna förbereda banan inför dagens spel

Förbokningsavgift
Greenfee-gäster kan boka upp till 14 dagar innan aktuellt speldatum utan förbokningsavgift. Vid bokning mer än 14 dagar innan aktuellt speldatum gäller som tidigare att förbokningsavgiften 50 kr per person tillkommer. Se till att förbokningsavgiften betalas med bankgiro eller Swish (inom 10 dagar från bokningstillfället) samt att bokningsreferensen anges.

Förbokningsavgift med 50 kr per person tillkommer för gäster om det är mer än 14 dagar till aktuellt speldatum samt aktuell greenfee.

Gäst till medlem

Gäst som spelar med medlem får 35 % rabatt på greenfeen.

För att aktivera medlemsrabatten MÅSTE samtliga spelare bokas under samma referensnummer.
Vid justering av bokningen, vänligen kontakta receptionen.

Vid lagdeltagande i tävling med medlem
En gästspelare som deltar i en tävling som lagmedlem (parspel, scramble mm) med en medlem får samma greenfeerabatt som vid vanligt spel med medlem.

Frost eller dimma

ALLA tider skjuts framåt - NYTT från hösten 2016!

Anledningen till det nya beslutet med förskjutning av samtliga starttider t ex vid dimma och frost är att ge alla möjligheten att komma ut på banan. Vi tar hänsyn till de medlemmar och gäster som har bokat en tidig starttid och planerat sin dag efter det.

Med den gamla bestämmelsen hände det att greenfeegäster som kört långt inte fick komma ut och spela eftersom deras tid hade brunnit inne. Genom att förskjuta alla starttider lika mycket hela dagen och via mail meddela alla som har bokat så har de som har bokat en senare starttid tid på sig och möjlighet att ta ett beslut att boka om sin tid alt. förbereda sig på att man kanske inte hinner 18 hål om förskjutningen är lång.

Banornas öppettider

• Inget spel är tillåtet på TC eller Classic Course innan kl. 7:00. Allébanan och Västra 9:an är alltid öppen för spel.
  • Klipptåg på TC: Tisdag, torsdag och lördag. Vänligen lämna företräde för banarbetarna!
  • Klipptåg på Classic Course: Måndag, onsdag och fredag. Vänligen lämna företräde för banarbetarna!

• På morgonen måste våra greenkeepers få företräde för att kunna göra sitt arbete effektivt och därför går det inte att starta spel på sista nio förrän t-v-å timmar efter starttiden.

Ex. om start sker kl. 08,10 får spel inte påbörjas på hål 10 förrän kl. 10,10, allt för att våra greenkeepers ska kunna säkerställa fortsatt god kvalitet på vår anläggning!

Hund på banan

Hund i koppel får, på egen risk, tas med vid sällskapsspel, under förutsättning att alla i bollen samtycker.
Undantag: Hund får inte medtas vid spel på TC.

Softspikes

Endast softspikes gäller vid spel på Vasatorps Golfklubb.

Vagnar och bilar på banan

Vagnar och bilar är förbjudna på tee, i högruff, i bunkrar (även wasteareas på TC), på foregreen samt green.

Avbokningsregler

Klubben har sedan flera år fastställda regler för vad som gäller då spelare uteblir från förbokade tider utan att avanmäla sig. För förbokade tider gäller att om avbokning ej meddelats till receptionen senast 07:00 på speldagen (medlemmar) samt 24 timmar innan bokad speltid (gäster) debiteras 50 % seniorgreenfee per utebliven spelare.

Vänligen observera att Förbokningsavgiften inte betalas tillbaka.

Lokala samarbetsklubbar

Bjäre, Kristianstad, Landskrona, Mölle, Rya, S:t Arild, Söderåsen och Vasatorp

Under 2017 kommer medlemmar från Bjäre, Kristianstad, Landskrona, Mölle, Rya, S:t Arild och Söderåsen att erhålla 30% greenfeerabatt under vardagar samt på helger efter kl. 15:00 på våra banor, Classic Course, Allébanan och Västra 9:an.

Samarbetet gäller ej juli månad.

PGA, GAF, SGA

Gästspelare med medlemskort utställda av PGA, GAF, SGA, Europatouren eller Skånes GolfFörbund med kategorierna Honorary Chairman/Member, Tournament Player, Senior Member och Club Professional samt innehavare av SGF´s hedersutmärkelser Guldklubban, Guldmärket, Silvermärket och Elitmärket erbjuds ett fritt spel per år på någon av våra banor (TC, Classic Course, Allébanan eller Västra 9:an).

PGA-medlem som spelar med tre fullt betalande gäster spelar fritt (ingen begränsning).

För samtliga kategorier gäller:
- Föranmälan ska ske senast dagen innan aktuellt spel annars utgår ordinarie greenfee.
- Medlemskort ska uppvisas tillsammans med legitimation.
- Denna förmån kan inte användas i samband med deltagande i tävling, företagsgolf eller i kombination med hotellpaket.