54 härliga hål!

Vasatorps GK är en av Sveriges största golfanläggningar med fyra banor och utmärkta träningsmöjligheter. Vi skapar utmaningar för alla kategorier av spelare, från nybörjare till europatourspelare. Här kan du koppla av i vacker miljö och vässa ditt strategiska tänkande under tuffa utmaningar.

TC

Sveriges BÄSTA bana 2015 och 2016 enligt World Golf Awards.

En mästerskapsbana med linkskaraktär. Generös från tee och tuff runt greenerna med kraftiga avrinningsytor som utmanar spelaren. Enligt Steve Forrest en av de häftigaste han ritat. Banan har sex tees per hål och spelstrategin ändras markant beroende på vilken tee du väljer att spela från. Banan är 6 700 meter från bakersta tee.

Banarkitekt: Arthur Hills/Steve Forrest & Associates

Classic Course

Classic Course - Plats 3 - Sveriges Golfbanor 2014 (aGolf)

En bana med park- och skogskaraktär. Utmanande från utslaget samt snabba och fasta greener. 6 juli 2013 återinvigdes de nyrenoverade hålen och banan bytte då namn från Gamla Banan till Classic Course. Samtliga fairways är omlagda och alla greener har byggts om från grunden. Några greener, en del hinder och bunkrar har även fått ny placering och layout.

Banarkitekt: Thure Bruce/Åke Persson/Hans Fock/Steve Forrest

Allébanan

En fullängds niohålsslinga med par 36. Både skogshål och öppna böljande fält med en del vatten, knepiga bunkrar och intressanta inspelsmöjligheter. Banan är 3 175 meter från bakersta tee 63. Tee 60 är 2 965 meter, tee 57 2 760 och tee 51 är 2 335 meter.

Banarkitekt: Stefan Nilsson/Hans Fock

Västra 9:an

En slopesatt niohålsslinga med par 32 som ger utmärkta möjligheter att slipa på närspelet. Slingan har fyra par 3-hål och fem par 4-hål. Svagt ondulerade greener av högsta kvalitet, varav en för övrigt är en kopia av green på hål nr 14 på Augusta National. Banan är 1 409 meter från röd tee.

Banarkitekt: Ove Sellberg