2017-06-22

Bäste medlem,

Hoppas allt är bra och att golfsäsongen är i full gång!

Imorgon är det midsommarafton vilket tydligt märks i väderprognosen med sedvanligt regn och låga temperaturer. Men, men sommaren är snart tillbaka igen och ännu återstår många härliga golfmånader. Tittar man på hur det har sett ut de senaste åren så har vi kunnat spela golf på fina banor långt in på hösten och tänker man på det viset så är bara en tredje del av säsongen avverkad.

Golfveckan – vecka 28
I måndags öppnade anmälan inför årets golfvecka som går av stapeln vecka 28 och som vanligt är det bra tryck på anmälningarna. Ifjol hade vi 700 starter under golfveckan och i år har vi dels utökat med ytterligare en tävling på lördagen och fått in fina sponsorer till samtliga tävlingar vilket bådar för nytt deltagarrekord och en riktigt trevlig vecka.

Tävlingarna spelas från måndag till lördag med en fin blandning mellan singel- och lagtävlingar och där den gamla favoriten JK-Bollen avslutar veckan.

JK-Bollen spelas som en scrambletävling där Vasatorps-juniorerna sköter tävlingsarrangemanget och där alla intäkter oavkortat går till juniorverksamheten. Förutom själva tävlingen så kommer det att ske utlottning av priser, extra tävlingar på banan med hole-in-one pris och rakaste drive. Du får möjlighet att utmana en av våra elitspelare på närmast hål och vill du själv känna dig som ett proffs för en dag så kan du hyra en av våra juniorer som caddie.

Jag lovar att årets golfvecka kommer att bli en riktig golffest så tveka inte att gå in på Min Golf och anmälan dig redan idag! På hemsidan under tävlingar och på Min Golf kan du läsa mer om varje tävling. Varmt välkommen!

Antidopingvaccinering

Svenska Golfförbundet arbetar aktivt för att golfen i Sverige ska vara dopingfri genom att sprida kunskap om och attityder mot doping för att leva upp till kraven i världsantidopingbestämmelserna. Spelare på alla nivåer samt tränare och ledare är ansvariga för att känna till RF:s regler mot doping. Spelaren är personligen ansvarig för att hon/han inte får i sig någon förbjuden substans.

Klubben har under den senaste månaden upprättat en antidopingplan och även genomgått RF’s certifiering och antidopingvaccinering. Vi har tillsatt en organisation med representanter från junior- och elitverksamheten, våra PGA pros, två från styrelsen samt mig som klubbchef. Vänligen ta del av vår antidopingplan samt SGF och RF’s regler för doping och alkohol på vår hemsida under http://www.vasatorpsgk.se/se/medlem/antidoping

Utmärkelse
Det är inte bara våra banor som får utmärkelser utan i början av juni blev hela klubben glädjande tilldelad Helsingborgs stads Företagsstjärna. Sedan 2014 uppmärksammar Helsingborgs stad företag och personer som de tycker bidrar på ett eller flera sätt till att staden når visionen - Helsingborg 2035. Så här långt har 87 företag fått denna utmärkelse och så här lyder deras motivering:

Vasatorps Golfklubb visar åter att de är både en av regionens och Sveriges bästa anledningar för världens golfare att komma till Helsingborg. En anläggning som inspirerar till pulserande internationella event så väl som upplevelser för helsingborgare och våra besökare.

Öppettider under midsommar
Under midsommarhelgen har vi lite justerade öppettider i reception, shop och restaurang:

Shop och reception
06.30-12.00 Midsommarafton
09.00-14.00 Midsommardagen

Restaurang
06.30-14.00 Midsommarafton
08.30-19.00 Midsommardagen

Från och med söndag gäller vanliga öppettider igen.

Avslutningsvis vill jag och all personal på Vasatorps Golfklubb önska dig en riktigt Glad Midsommar!

Peter Larsson
VD / Klubbchef